FAQ

Veelgestelde vragen

Waar kan ik jullie algemene voorwaarden vinden?

Onze algemene voorwaarden zijn te vinden onder deze link: www.toverballon.nl/algemene-voorwaarden

Hoe lang van te voren moet ik bij jullie bestellen?

Het meest ideaal is het als wij minimaal 1 week van te voren weten welke decoratie u wilt. Indien u last minute nog iets bedenkt, schroom niet om contact op te nemen! Vaak kunnen wij alsnog iets regelen! Het risico van last minute is wel dat wij hetgeen u nodig heeft misschien niet op voorraad hebben liggen, of niet genoeg in de juiste kleuren. Indien u ruim van te voren bestelt, zorgen wij dat alle materialen ruim op tijd bij ons binnen zijn.

Kunnen jullie ook bezorgen?

Geen probleem! Wij rekenen buiten Waalwijk een reiskostenvergoeding van € 0,45 p/km (retour). De reiskostenvergoeding is inclusief het plaatsen van de decoraties, mits dit niet langer dan 30 minuten duurt. Indien het veel decoraties zijn of gecompliceerde ontwerpen, rekenen wij plaatsingskosten. Deze zijn afhankelijk van de decoratie die u bij ons bestelt. Hier kunnen wij u over informeren als u een offerte aanvraagt.

Moeten jullie de decoraties na afloop weer terug hebben?

Indien er frames gebruikt worden wel. Frames zijn bijvoorbeeld de palen waar ballonpilaren en ballonnenbogen op gemaakt worden, maar ook waar hartjes, cijfers en veel sculpturen op gemaakt worden. We hebben ook decoraties die geen frame nodig hebben, hier hoeft niets voor geretourneerd te worden.

De frames kunnen wij ophalen tegen reiskostenvergoeding of kunnen of afspraak bij ons teruggebracht worden in Waalwijk.

De frames mogen maximaal 21 dagen bij u blijven, daarna moeten wij ze weer terug hebben.

Hoe lang mag ik de decoraties laten staan?

 

Indien onze frames gebruikt worden mogen deze maximaal 21 dagen blijven staan. Daarna moeten ze worden geretourneerd of komen wij ze weer ophalen (tegen reiskostenvergoeding). Wij werken hierbij altijd op afspraak.

Hoe lang blijft een ballondecoratie goed?

Dit is sterk afhankelijk van de decoratie die u bij ons bestelt. Wij maken hierbij onderscheid tussen luchtgevulde- en heliumgevulde decoraties.

Als het gaat om luchtgevulde decoraties binnen, blijven deze gemiddeld 2 weken goed. Soms iets korter, soms iets langer. Buiten is dat gemiddeld 2-3 dagen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Ballonnen kunnen niet tegen aanraking, felle zon en harde wind.

Als het gaat om heliumgevulde decoraties binnen, hebben we het over een gemiddelde zweeftijd van 10-15 uur. Buiten raden we heliumgevulde decoraties af, omdat deze in veel weersomstandigheden niet goed blijven staan. Bij wind waaien de ballonnen alle kanten op en kunnen ze losraken en wegwaaien, bij felle zon verdwijnt de helium snel uit de ballon en komt deze juist naar beneden.

Wij kunnen op heliumballonnen dan ook geen garantie geven.

Hoe lang blijft een heliumballon zweven?

Zoals hierboven al enigszins beschreven, blijft een heliumballon gemiddeld 10-15 uur zweven. Wanneer deze behandeld is met HiFloat kan deze 3 dagen blijven zweven. HiFloat is een speciale coating voor ballonnen, waarbij de helium minder snel de ballon uit gaat.

Is helium brandgevaarlijk?

Nee. Helium is een niet brandbaar en niet giftige edelgas. Helium heeft een slechte reputatie gekregen door filmpjes op internet waarbij een ander gas werd gebruikt om ballonnen te laten zweven en daarbij een explosie ontstond. Bij helium is dit per definitie niet mogelijk.

Zijn heliumballonnen slecht voor het milieu?

Ja en nee.

Over dit onderwerp zijn al vele discussies gestart. De ballonnen die wij gebruiken zijn 100% biologisch afbreekbaar. Latex is een natuurproduct en verdwijnt net zo snel als een eikenblad. Maar… Sommige dieren zullen een ballon aanzien als eetbaar, waardoor er verstikking kan plaatsvinden. Veel gemeenten hebben daarom besloten om ballon-oplatingen te verbieden. Wij zelf zijn daar ook voorstander van. Het is niet oké om de ballonnen op te laten, maar wel oké om ballonnen als versiering te gebruiken bij een bepaalde gelegenheid. Let er dan ook op dat alle ballonnen na afloop weer opgeruimd worden.

 

Is helium gevaarlijk om in te ademen?

Ja!

Veel mensen weten dit niet, omdat helium een grappig stemmetje veroorzaakt na inademing. Het is echter niet ongevaarlijk. Wanneer helium ingeademd wordt, vervangt dat de zuurstof in de hersenen. Je hersenen hebben zuurstof nodig om te functioneren en wanneer dit niet meer binnenkomt, kun je komen te overlijden aan het inademen van helium.

Wij raden het inademen van helium ten sterkste af.

Ik zie de decoratie die ik wil niet op de website staan, kunnen jullie die dan toch maken?

Jazeker! Laat het ons vooral even weten wat u heeft gezien of in gedachten heeft. Omdat wij zoveel verschillende decoraties maken, kunnen we niet alles op de website zetten. Daardoor is de kans ook zeer groot dat wat u in gedachten heeft ook gemaakt kan worden.

Welke kleuren kan ik kiezen voor de decoratie?

Er zijn vele verschillende kleuren voor ballonnen. Om het u makkelijk te maken hebben we een overzichtje gemaakt met de ‘gewone‘ kleuren en ‘metallic‘ kleuren. Let hierbij wel op dat de kleuren op uw beeldscherm anders kunnen zijn dan de echte kleuren.

Indien u advies wilt over de kleuren, bijvoorbeeld bij het matchen van een logo, kunt u het ons laten weten. Wij zullen dan met u meedenken.